”Tordenskjolds Soldater"

- startede som ca. 20 cm høje stiliserede menneskefigurer fremstillet i papirler. De har siden udviklet sig. De udgør nu en mangfoldig af tavse mennesker, der både forholder sig til verden med undersøgende nysgerrighed og samtidig vandrer for retten til forskellighed.

Referencen var og er The Matrix, Johannes V. Jensens beretning om Kimbrernes tog fra trilogien "Den lange rejse" og gravfigurerne fra Qin Shi Huang.

På lidt længere sigt forstiller jeg mig Tordenskjolds Soldater som 5 m høje keramiske figurer opstillet fra Haverslev (E 45 frakørsel 33) til Bruxelles og Strassburg, med en indbyrdes afstand på 9 m.

Deres mål er magtens centrum, hvor de vil kræve plads til mangfoldigheden. De går på midterrabatten - befolkene motorvejens ingenmandsland. 180.000 figurer fordelt på de 1621 km. Det er dét antal kimbrere, der blev dræbt eller tilfangetaget under slaget ved Vercellae den 30. juli år 101 f.Kr.

tordenskjold soldater på vej tordenskjolds soldater i europa

 

A: E 45 frakørsel 33
B: Strassbrg
C: Bruxelles

 

"Telemantid" i Galleri Alstrup 2010

Betegnelsen Telemanntid (eller teatertid) er hentet fra den norske forfatter Erlend Loes bog ”Stille dage i Mixing Part” fra 2009. Det er den tid til fordybelse hovedpersonen, dramaturgen Telemann, bruger på toilettet, hvor han tænker på teater, mens han lader sin kones elektriske tandbørste køre, til den ikke har mere batteri. Telemanntid er ønsket om koncentration og glæden ved disponibel egentid. Begrebet forholder sig til kreativitet med både befriende selvironi og dyb alvor.

Skitsemateriale om Tordenskjold Soldater, der drager mod magtens centrum, er mit bidrag til udstillingen.

 

tordenskjolds soldater i alstrup
 

 

klippeark med tordenskjolds soldater


KLIP-SELV-ARK var også en del af udstilligen "Telemantid". Du er velkommen til at printe arket ud og lave du en version af "Tordenskjolds Soldater". Sender du foto til mig pr. mail, så lægger jeg billederne ud her på siden.

Thurit Sørensen har sendt mig denne fotoserien, der også er udgivet som en lille publikation på Forlaget Reciprok: