"Ingen kan træde ud i den samme flod to gange" - 99 lerkar til Heraklit


En keramisk land art installation der visualiserer Heraklits tese om, at alt er forandring. Den er placeret i Skulpturparken ved Kunstcentret Silkeborg Bad, ved stien nedenfor Café og Panoramasal.

Installationen består af 99 drejede kar i formater fra ca. 40 x 25 cm til ca. 80 x 40 cm.
Karrene er fremstillet i lertøjsler. Det meste er fra Sorring, pottemagerbyen der ligger ca. 15 km øst for Silkeborg. Enkelte kar er ubrændt, resten er brændt til temperaturer fra 300 til 1150 grader. Det giver en farveskala i jordfarvespektret. Som følge af brændingstemperaturne er de fleste af lerkarrene vandopløselige og vil nedbrydes i forskellige tempi. Fotografiet herover viser installationen, som den fremstod ved indvielsen d. 4. juli 2014.
TV-Østjylland bragte et indslag om værket i forbindelse med åbningen (klik her og gå 7,40 minutter ind).

Intentionen er, at flytte det keramiske fokus fra det tingslige til det begrebslige. Materiale, håndværk, lerkar og fotografiske skildringer anvendes som udgangspunkt for refleksion og oplevelse af tid.
 

Projektet er udført på Statens Værksteder for Kunst i 2014.

Fotograf Kirstine Autzen har skildret tilblivelsen på Statens Værksteder for Kunst og kunstnerduoen Ingvartsen & Rejnert skildrer nedbrydningen i Kunstcentret Silkeborg Bads park.
Derudover er publikum inviteret til at lægge foto af værket på Facebook. Her kan publikums oplevelse af udviklingen følges. Foto kan også sendes i en email

Nationalbankens Jubilæumsfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Esther og Jep Finks Mindefond har støttet økonomisk.

I 2015 blev et udvalg af Ingvartsen & Rejnerts fotografier vist i Caféområdet, Kunstcentret Sikeborg Bad.

I 2018 er værket udgangspunkt for i en udstilling i Officinet, Danske Kunsthåndværkere, Kbh.
Anna E. Munchs Legat har støttet udstillingen i Officinet.


Fremstilling

Nedbrydning


Udstilling


HOME